25 Eylül 2009 Cuma

Sosyalist bilinç gelişiyor!

Chávez, ABD Halkına Dünyayı Değiştirmek İçin Mücadele Çağrısı Yaptı.


Venezüella devlet başkanı Hugo Chavez, BM Genel Meclisi’ne katılmak için gittiği ABD’nin New York şehrinde biraraya geldiği sendikacılara „sağlam bir bilince ve halkı uyandırmaya dayalı bir mücedele içerisinde bir araya gelmeli ve dünyayı değiştirmeliyiz“ çağrısında bulundu.

Konuşması esnasında Karl Marx’ın ‘bütün dünyanın işçileri birleşiniz’ sözünü hatırlatarak işçi sınıfının birliği vurgusunu yaptı. ‘Dünya değişmeye başladı. ABD de bu dünyanın bir parçası ve bu değişimin dışında kalamaz’ diyen Chavez, dünyayı kurtaracak olan tek şeyin sosyalizm yolunda yürümek olduğunu ifade etti.

‘Obama dahil bu değişimi farkedecek olan herkes bunun nasıl olacağını sormaya başlayacaktır. Şurası kesindir ki bu değişim kapitalizm çerçevesinde gerçekleşmeyecektir’ diyen Chavez, ABD’nin büyük bir ülke olduğunu söyledi. ABD’nin bir yanı emperyalizm ise diğer yanının da ABD halkı olduğu vurgusunu yaptı.

ABD medyasının saldırısının altını çizen başkan, tüm ilerici Latin Amerikalı hükümetleri kastederek ‘bize saldırıyorlar, sonra da bize ABD’nin düşmanı diyorlar. Biz, emperyalizmin, açlığın, sefaletin ve sömürünün düşmanıyız. Obama ile oturup konuşmak isterim. Ben hiçbir ülke için tehdit değilim. Bizi canavar gibi göstermeye çalışıyorlar, çünkü onlar demokrasiden korkuyorlar.’ dedi.

Chavez, Obama’nın iki ayrı karakterde olduğunu vurguladı. Konuşmalarında barıştan bahseden Obama’nın söylediklerine ters düşen kararlar aldığını ifade eden başkan, ‘madem barıştan yanasınız, Kolombiya’daki yedi adet askeri üs ne anlama geliyor’ 4. filo Latin Amerika karasularında ne arıyor? Bunlar barış değil, savaş üsleridir’ dedi.

Chavez, ABD devlet başkanına ‘Obama, Obama! Aç gözlerini! Kolombiya’ya daha fazla asker, daha fazla savaş uçağı gönderme! Barıştan konuşacağız artık, barış için çağrı yapacağız’ şeklinde seslendi.

Haber: CANAN ATEŞ
23.09.2009

***

Sosyalist Sanat'ın notu: Fotoğrafı biz seçip, üst başlığı biz attık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder