26 Ekim 2009 Pazartesi

Uruguay’da Seçimlerde İkinci Tura Gidilecek.


Uruguay devlet başkanlığı adaylarından Frente Amplio (Geniş Cephe) adayı eski gerilla lideri Jose Mujica seçim sonuçlarının belli olmasından sonra başkan yardımcılığı için aday olan Danilo Astori ile birlikte yaptığı basın açıklamasında 29 Kasım tarihinde seçimlerin ikinci turunun yapılacağını açıkladı.

Jose Mujica, ilk turda adaylardan hiçbirinin %50’nin üzerinde oy alamaması nedeniyle ikinci tura gidilecek olmasını Uruguay halkının isteği olduğunu ifade etti.

Halen senatörlük görevini yürütmekte olan FA adayı Mujica, Uruguay halkının kendilerinden biraz daha daha çaba sarfetmelerini istediğini belirterek salt çoğunluğu elde etmelerine ramak kalmasına rağmen 29 Kasım tarihinde seçinlerin ikinci turuna gidileceğini açıkladı.

Seçim sonuçlarının ilk turda zafer kazanmalarına yetmediğini belirten Mujica, buna rağmen seçimlerde elde ettikleri %49 oranının memnun edici olduğunu ve partisinin ikinci tur için son derece iyimser olduğunu sözlerine ekledi.

Mujica ile birlikte seçim kampanyasını yürüten ve başkan yardımcılığı için aday olan Danilo Astori ise, Uruguay’daki geleneksel iki partinin bir hayli üzerine çıkan oranda oy almış olmalarının kendilerini son derece memnun ettiğini ifade etti.

Mujica’nın ardından en yüksek oy oranına sahip aday ise Ulusal Parti (PN) adayı Lacalle ise %31’de kaldı.

Haber: CANAN ATEŞ
25.10.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder