4 Ekim 2009 Pazar

20 Milyon Meksikalı Açlık Sınırında Yaşıyor.


Meksika devlet başkanı Felipe Calderon, bu Cuma günü yaptığı açıklamada ülke nüfusunun %20’sine karşılık gelen yaklaşık 20 milyon Meksikalı’nın açlık sınırında yaşadığını ifade etti.

Meksika’nın başkenti Meksiko’da katıldığı bir etkinlik esnasında konuşan Calderon, öncelikle gıda sektöründeki kriz ve ekonomik kriz nedeniyle artış gösteren Meksika’daki yoksulluk seviyesinin, sayısı 14 milyondan 20 milyona çıkan ve açlık sınırında yaşayan Meksika nüfusuna karşılık geldiğini belirtti.

Sosyal Gelişim Politikalarını Değerlendirme Konseyi’nin verdiği rakamlar ise, 2008 yılı içerisinde 19,5 milyon Meksikalı’nın gıda malzemeleri temin edemeyecek yani en temel besin maddelerinden oluşan bir alışveriş torbasını dahi dolduramayacak denli az bir gelire sahip olduuğunu gösteriyor.

Latin Amerika’nın en büyük ikinci ekonomisi olan Meksika, kişi başına düşen gayrisafi milli hasılada bu yılın ilk üç ayında %8,2 gibi keskin bir düşüş yaşarken Nisan-Haziran aylarını kapsayan dönemde ise bu düşüş %10,3 seviyelerine kadar bir artış gösterdi.

Haber: CANAN ATEŞ
03.10.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder