4 Ekim 2009 Pazar

Panama’da Toprakları İçin Mücadele Eden Yerliler Tutuklandı.


Panama polisi, başkentte bulunan Catedral Meydanı’nda topraklarına yönelik gaspa karşı hükümetten yardım talep eden eylemci bir yerli gruba saldırarak gözaltına aldı. Panamalı yerliler aynı yerde üç hafta boyunca eylem yapmışlar, ancak geçen 24 Eylül tarihinde polisin zoruyla eylemlerine son vermek zorunda kalmışlardı.

Bir sivil toplum örgütü olan Gelişim ve Kaynakları Koruma Birliği (ACD) yöneticisi Larissa Duarte, Naso yerli toluluğundan olan sekiz yerli ile Nobe yerlilerinden olan iki kişinin topraklarını geri alma ve özel sektöre ait bir hayvancılık şirketinin topraklarını gaspetmesine hükümetin engel olması talebiyle Catedral Meydanı’nda eylem yaparken tutuklandıklarını bildirdi.

Duarte, ayrıca iki yerli önderi, Liceo Vargas ile Luis Gamarra’nın da önceki gün sabaha karşı gözaltına alınarak El Chorrillo bölgesindeki polis karakoluna götürüldüklerini ifade etti.

ACD yöneticisi, topraklarını özel sektörün yağmalamasına izin vermeyen yerlilerin ‚kamu düzenini bozmaktan’ tutuklanarak oldukça kötü koşullar altında tutulduklarını vurguladı.

Haber: CANAN ATEŞ
03.10.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder