3 Ekim 2009 Cumartesi

Lula: En İyi Olimpiyat Organizasyonunu Yapacağız.


Brezilya devlet başkanı Luiz İnacio da Silva, bu Cuma günü yaptığı açıklamada 2016 Olimpiyat Oyunları’nın Rio de Janeiro şehrinde yapılması için yapılan kampanyada çalışan herkese teşekkürlerini bildirdi.

Çok duygulanan Brezilya devlet başkanı, ‘beni bu haber kadar duygulandıracak başka birşey yok. Bu denli duygulanacağımı hiç düşünmemiştim, ancak bu haber karşısında ağladım’ diyerek gözyaşlarına engel olamadı.

Lula, 2016 Olimpiyat Oyunları’nın Rio de Janeiro’da yapılması için çalışan yazar Paulo Coelho, futbolcu Pele, atletler ve bakanları dahil herkese teşekkür etti. Lula, ‘bu kampanyanın en gösterişsiz emektarları olan temizlik işçileri bizim seçilmemizde büyük rol oynadılar.’ diyerek sözlerine devam etti.

Brezilya devlet başkanı, yaptığı basın açıklamasında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin gelecek Olimpiyat Oyunları için kıstasları daha da yukarı çekmesinden endişe duyduğunu da açıkça ifade etti.

Chicago, Tokyo ve Madrid gibi diğer 2016 Olimpiyat Oyunları için aday olan şehirlere karşısındaki en dezavantajlı durumu, şehirdeki yoğun güvenlik sorunu teşkil etmesine rağmen Rio de Janeiro yarışta ipi göğüsledi.

Lula, sorumluluk almaktan korkmayan insanlar olmalarının ödülünü bu şekilde aldıklarını ifade etti. ‘Brezilya bu Olimpiyatları hakediyordu’ diyen başkan, ‘Brezilya halkı kadar neşeli ve yaratıcı bir toplum yoktur. Bizim bu Olimpiyatlara ihtiyacımız var.’ diyerek sözlerine devam etti.

Tarihteki en iyi Olimpiyat organizasyonunu yapacaklarını ifade eden Lula, geçmişte sömürge bir ülke olduklarını, bu nedenle kendilerine güvenemediklerini, başaracaklarına dair hep kaygı duyduklarını vurguladı.

Lula, ‘kalbimin en derinliklerinden gelerek söylüyorum: Bu gün benim hayatımın en mutlu günü, Brezilyalı olmaktan en çok gurur duyduğum gün. Rio bunu hakediyor, Brezilya halkı bu başarıyı hakediyor. Şu ana kadarki en iyi Olimpiyat Oyunları’nı organize edeceğiz’ dedi.

Haber: CANAN ATEŞ
02.10.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder