18 Ağustos 2009 Salı

Kolombiya'nın Venezuela'yı taciz ettiği haberini Canan Ateş yaptı!

Venezuela Komünist Partisi (PCV), Kolombiya ordusunun Venezuela sınırındaki ihlâlleri konusunda hükümeti uyardı


Venezuela Komunist Partisi politbürosu, 18 Ağustos 2009’da yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Kolombiya ordusunun Venezuela topraklarına yönelik iki kez sınır ihlâlinde bulunduğunu ve bunu "Venezuela halkına karşı yapılan emperyalist bir provokasyon" olarak nitelendirdiklerini belirtti.

Milletvekili ve PCV Genel Sekreteri Oscar Figuera, bu olayları "Kolombiya ile Venezuela ordusu arasında silahlı çatışma çıkarmayı hedefleyen istikrarsızlaştırma planının bir parçası" olarak nitelendirdi. Venezuela Komünist Partisi (PCV) tarafından yapılan açıklamada; "14 Ağustos 2009 günü Kolombiyalı 150 paramiliter, Zulia eyaletine bağlı Jose Maria Semprun bölgesinde bulunan Tarra köprüsünden geçerek Venezuela topraklarına yönelik kısa süreli bir işgal gerçekleştirdiler. Bu olayın üzerinden 24 saatten kısa bir süre sonra, 15 Ağustos 2009 günü saat 17.00'de Uribe Velez’in yönettiği 'narko-paramiliter' Kolombiya devletine ait, sınırda dolaşan 3 helikopterden 'blackhawk' tipi bir helikopter 10 dakika boyunca yine aynı bölgedeki Simón Bolívar de la Parroquia Barí kasabasının üzerinde uçtu," denildi.

Komünist yönetici, bu olayların 3-4 yıl öncesinde de yaşandığını ve o dönem bu bölgeye giren paramiliterlerin bir ilkokulu yaktıklarını hatırlattı.

"Elimize ulaşan bu bilgiler doğrultusunda Venezuela Hükümeti'nin dikkatini çekiyor, bu olayları derhal araştırmasını ve uluslararası diplomasiyi harekete geçirmesini talep ediyoruz" dedi.

Haber: Canan Ateş, 18 Ağustos 2009, Caracas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder