28 Temmuz 2009 Salı

Kolombiya yönetimi, insanlığa saldırıyor!

İÇİŞLERİ BAKANI: KOLOMBİYALI YETKİLİNİN SUÇLAMALARI VENEZÜELLA’YA YÖNELİK BİR SALDIRIDIR


Venezüella İçişleri ve Adalet Bakanı Tareck El Aissami, Kolombiya Devlet Başkanı yardımcısı Francisco Santos’un “Bir Avrupa ülkesinin Venezüella’ya sattığı silahların bir kısmi şu an FARC’ın elinde bulunmakta” biçiminde yaptığı açıklamayı Venezüella Hükümetine ve onun kurumlarına yönelik yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi.

“Anladığımız kadarıyla Raul Reyes’in “süper bilgisayarı”ndan yeni bir arşiv daha buldular! Bu halklarımıza, hükümetimize ve kurumlarımıza yönelik yapılan kapsamlı saldırının bir parçası olan ‘medyatik bir show’dan başka bir şey değildir,” diyen Bakan bu medyatik şovun ABD ve onun bölgedeki yardakçıları tarafından tezgahlandığını ve ne zaman uyuşturucu ile mücadelede Venezüella’nın başarılı sonuçları ortaya çıksa bunu hemen tersine çevirmek için yalan, ucuz ve kendilerini komik duruma düşüren bu tür gösterilerde bulunduklarını ve bunun yine ABD devleti ve bölge oligarşileri tarafından çekilmiş bir film olduğunu sözlerine ekledi.

Kolombiya Devleti on gün önce de Ekvator Devlet Başkanı Correa’nın 2006 Başkanlık seçimleri kampanyası sırasında FARC-EP’den maddi yardım aldığını iddia ettiği bir video yayınlamıştı. Arkasından yaptığı açıklamada Correa kimseden tek bir Cent almadığını bunun Ekvator’a yönelik ABD ve Kolombiya’nın ortaklaşa saldırılarından biri olduğunu söylemişti. Ekvator’dan kovulan ABD üslerinin Kolombiya’daki stratejik 5 bölgeye yerleşmeleri, başta Chávez olmak üzere bölge devlet Başkanları tarafından emperyal bir tehdit olarak değerlendirilmişti. Chávez üç gün önceden yaptığı açıklamada ilişkileri düzeltmek için bütün çabalara ve töleransa rağmen Kolombiya Devleti’nin ABD’nin bir kuklası ve bölgenin İsraili haline geldiğini ve bunun da Venezüella ve diğer ülke halk ve hükümetleri için açık saldırı anlamına geldiğini, bu noktadan sonra Kolombiya ile olan bütün ilişkileri gözden geçirmelerinin bir zorunluluk olduğunu vurgulamıştı.

Honduras darbesinin ikinci günü Kolombiya Devlet Başkanı Uribe’nin Beyaz Saray’da Obama ile olan sürpriz toplantısında Ekvator ve Venezüella ile ilgili bu kampanyanın konuşulduğu son derece açık.

Bütün bu saldırıların, Honduras darbesi de dahil olmak üzere ABD emperyalizminin bölgedeki ilerici hükümetleri istikrarsızlaştırma planının bir parçası olduğunu ve Obama hükümeti tarafından düğmeye basıldığını söylemek yanlış olmaz.

Haber: Canan Ateş, Caracas, 27 Temmuz 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder