31 Temmuz 2009 Cuma

ABD'ye karşı çıkanlar da var!

FARC’TAN CORREA’NİN FİNANSE EDİLDİGİNE DAİR SÖZDE VİDEO ÜZERİNE AÇIKLAMA: YANKEE ASKERİ İŞGALİ

Kolombiya topraklarında 5 yeni ABD askeri üssünün kurulması için Devlet Başkanlığı tarafından verilen izin, vatana büyük bir ihanet, yurtsever onura ve emeperyalist sömürgecilik boyunduruğuna karşı bağımsızlık yolunda savaşırken hayatını feda etmiş Bolivar’ın özgürlük ordusu şehitlerinin hatırasına büyük bir hakaret anlamına gelmektedir.

Plan Kolombiya’nın kesin bir şekilde başarısızlığa uğratılmasının ve Latin Amerika’yı saran anti-sömürgeci hissiyatın yükselişinin ardından, bu yeni yankee işgalinin, asıl olarak isyancı devrimci hareketimize ve aynı zamanda bağımsız bir gelişme ve Latin Amerika çapında bir bütünleşmeyi amaçlayan hükümet ve kardeş halklara karşı yürütülen savaşın yeni bir aşaması olduğuna yönelik herhangi bir şüphemiz yoktur.

Kolombiya’ya yönelik Kuzey Amerika işgalinin tırmandırılışına dair açıklamalar, tam da Narino Başkanlık Sarayındaki, ülkeyi dünyanın karşısında rezil durumlara düşüren, gelecek kuşakları nefret ve onursuzluğa sürükleyen kan emicilik, kin, açgözlülük ve küstahlıkla karakterize olan Uribist mafya tarafından yapılan yeni yolsuzluk skandallarının ortasında gerçekleşiyor.

Sis perdesinin ortasında, Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa’ya yönelik bir saldırı arayışı olarak, Washington ve Bogota hükümetleri FARC’ın bir videosunu kendi bütünlüğünü bozarak manipüle ettiler. Bu zamana kadar herhangi bir komşu ülkenin herhangi bir seçim kampanyasına herhangi bir para verdiğimize dair iddiaları kesin olarak reddediyoruz.

Demokratik bir barış ve Yeni Bir Kolombiya için savaşma kararlılığımız hiç olmadığı kadar yüksek bir seviyede bugün. Kolombiya, bütün Latin Amerika ve Karayipler halkı tarihimizin açık bir şekilde gösterdiği gibi, Kuzey emperyalizminin ve onun yerli uşaklarının bu yeni saldırıları karşısında nasıl cevap vereceğini bilmektedir.

Yurdumuza saygı gösterilecek! Yankeeler Kolombiya’dan defolacak!

FARC-EP Merkez Kurmay Heyeti Sekreteryası
Kolombiya Dağları, 25 Temmuz 2009.

(Kaynak: www.resistencia-colombia.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder