19 Kasım 2009 Perşembe

YURDUMUZ BÜTÜN AMERİKA’dır


Narko-paramiliter Alvaro Uribe öncülüğündeki Kolombiya oligarşisinin ülkeyi Kuzey Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri üssüne dönüştürme süreci, Kurtarıcımız Simon Bolivar’ın daha 5 Ağustos 1829 tarihinde yazdığı bir makaledeki şu sözleri doğrular niteliktedir: ‘Görünen o ki Birleşik Devletler Amerikamızı özgürlük adı altında sefalete sürükleyecek istila harekatına yönelmiş durumda’.

Kuzey’deki patron, halklarımıza ‘mümkün olan en yüksek mutluluğu’ sağlayacak ‘Latin Amerika’nın Bağımsızlığı ve Bütünleşmesi’ temelli bolivarcı projenin gerçekleşmesine doğru yolalan Venezüella’daki gibi sosyal süreçleri engellemek için, Kolombiya’yı stratejisinin mızrak ucu haline getirmeye çalışıyor.

Durum son derece ciddidir. Hedef, öncülüğün dirayetini kırmak ve Venezüella halkının öncellerimizin açtığı yolda ilerlemesini engellemektir. Oligarşiler kendi imtiyazlarını kaybetmekten ve bugün tüm Amerikamızda yaşandığı gibi bir örneğin tüme yayılmasından çok korkmaktadırlar. Bu yüzden iftiraya, kafa karışıklığı ve umutsuzluk yaratmak amaçlı paramiliter katliamlara, yüssüzce ajan çalışmalarına başvurmaktalar; sahte ulusalcılık ve kontrolden çıkmış bir şovenizm yayan medyatik kampanyalar aracılığı ile halkı kandırmaya çalışıyorlar.

Bütün bunlarla birlikte emperyalizm, ‘görevi’ Kolombiya yerine getirebilsin diye, imtiyazlarını korumak için kendisine hayran ve diz çökmüş yerli yönetici sınıfın desteğini de alarak, koşulları oluşturmaktadır. Bu yüzden yaşanacak çatışma Kolombiya ile Venezüella arasında değil, iktidarı elinde tutmak için imkansızı zorlayan oligarşiler ile net, kardeşçe ve sahte milliyetçilikten uzak gerçek enternasyonalist bir cevap vermeye zorunlu olan bizim Amerikamızın halkları arasında gerçekleşecektir.

Sınırın iki tarafında yaşayanları, emperyalist planların bozguna uğratıldığı ve halklarımız arasında kardeşçe ve bolivarcı bağların sıkılaştığı aşılması imkansız duvarlara dönüşecek anti-emperyalist komiteleri kurmaya çağırıyoruz.

Yurdumuza Saygı,
Yankee Kolombiya’dan Defol!
FARC-EP Merkaz Kurmay Heyeti Sekreteryası
Kolombiya Dağları, 13.11.2009

İspanyolcadan Türkçeye çeviren: Canan Ateş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder